Pagina's

vrijdag 8 juli 2016

Nielson schrijft motivatielied voor Nederlands Olympisch team

Om het Nederlandse Olympische team (TeamNL) een hart onder de riem te steken komende Olympische Spelen heeft singer-songwriter Nielson speciaal voor hen het nummer 'Hoogste Versnelling' geschreven; een opzwepend en krachtig motivatielied welke op 23 juni 2016 op de wereldwijde Olympic Day werd uitgebracht.
Hoogste Versnelling
In 'Hoogste Versnelling' staan excelleren, doorzettingsvermogen en hoop centraal; waarden die naadloos aansluiten op de Olympische gedachte. Reden genoeg voor NOC*NSF om Nielsons song om te dopen tot het motivatielied voor TeamNL tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"De inspiratie om 'Hoogste Versnelling' te schrijven heb ik twee jaar geleden opgedaan tijdens de Olympische winterspelen in Sochi, waar ik de eer had om in het Holland Heineken House op te treden. De energie die de Olympische sporters mij gaven en de kracht die zij uitstraalden hebben zoveel indruk op mij gemaakt dat ik hier een liedje over wilde schrijven. Zij laten zien dat als je iets wil bereiken - bijvoorbeeld in de sport die je beoefent - je hier zelf verantwoordelijk voor bent en je gas moet geven in de hoogste versnelling. Dat NOC*NSF dit niet onopgemerkt voorbij heeft laten gaan en dat 'Hoogste Versnelling' als motivatielied voor TeamNL dient is natuurlijk een droom die uitkomt!", aldus Nielson.

Olympic Day
Jaarlijks wordt op 23 juni in meer dan 160 landen Olympic Day gevierd. Een feestelijke dag ter ere van het ontstaan van de moderne Olympische Spelen. Wereldwijd nemen honderduizenden mensen van jong tot oud deel aan diverse educatieve en sportieve activiteiten. Het educatieve gedeelte houdt in Nederland in dat meer dan 60 (oud)topsporters spreekbeurten geven op basisscholen.

Weet Je Wat Het Is
'Hoogste Versnelling' verscheen al eerder op het album 'Weet Je Wat Het Is', Nielsons laatste album welke hij onaangekondigd uitbracht tijdens zijn gelijknamige solo-show in de Heineken Music Hall, 12 maart 2016.

Meer Nielson
Website | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | Spotify

Meer Jozefien
Facebook | Twitter | Instagram